2. toukokuuta 2016

DIY: namit uunissa kuivattamalla

Tarvitset:
• köntin valitsemaasi lihaa
• uunin, mielellään kiertoilmauunin
• leikkuulaudan ja veitsen
• aikaa n. 3-7h riippuen minkäkokoisia nameja haluat



Pilko lihasta haluamankokoisiasi kuutioita, omat kuutiot oli kokoa 1cm x 1cm. Pyri tasakokoisiin paloihin, jotta namit valmistuisivat samaan aikaan.




Nakkele lihanpalat pellille, mielellään erilleen toisistaan. Lämmitä uuni 70 asteeseen.



Jos et omista kiertoilmauunia, laita puulasta uuninluukun väliin. Paista muutaman tunnin ajan, sitten nosta lämpöä 200 asteeseen ja paista 30min suljetulla luukulla. Tämän jälkeen pudota lämpötila takaisin 50-70 asteeseen ja avaa uuninluukkua puulastan avulla.



Testaa ovatko namit kypsiä (= kovia). Pyörittele tarvittaessa pellillä ja paista lisää.


Suosittelen säilyttämään pakastimessa, omani nimittäin homehtuivat herkästi huoneenlämmössä.

Paistoajasta ja paistolämpötilasta sen verran, olen kokeillut paistaa 70 asteessa 6h ajan ja kypsyminen oli hidasta. Saman lopputuloksen saa, kun paistelee ohjeen mukaisesti 70 asteessa 2-3h, sitten 200 asteessa 30min ja lopuksi taas 70 asteessa kunnes namit vastaavat haluttua kovuutta ja kypsyyttä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti